Prijs van een Magento 2 webshop

Wanneer u een nieuwe webshop wilt laten bouwen is Magento 2 misschien wel de juiste oplossing voor u. U zult er wel een budget vrij voor moeten maken. Maar hoe groot moet dat budget zijn?

De prijs van een Magento webshop is niet zomaar vast te stellen, het is afhankelijk van een heleboel factoren. Bijvoorbeeld:

  • Moet er een grafisch ontwerp worden gemaakt of voldoet een standaard template? Of zijn een aantal aanpassingen van een standaard template voldoende?
  • Heeft u reeds een webshop waar de producten en orders van overgezet moeten worden?
  • Zijn er koppelingen nodig met leveranciers, administratie, advertentieplatforms of magazijnsoftware?
  • Heeft u zelf alle informatiestromen duidelijk of heeft u hier hulp bij nodig?
  • Heeft u zeer specifieke wensen waar de webshop aan moet voldoen?
  • Zijn deze specifieke wensen op te lossen met reeds bestaande modules of moeten er modules ontwikkeld worden?

Vaste kosten Magento 2 webshop

De kosten van een Magento webshop zijn dus echt niet zomaar vast te stellen. U dient ook rekening te houden met:

  • Kosten van onderhoud van de Magento 2 webshop
  • Kosten van webhosting van de Magento 2 webshop

Onderhoud bestaat uit het updaten wanneer nodig, soms zijn dit kleine projecten en soms zijn het wat grotere projecten. Wanneer er een grote upgrade uitgebracht wordt kan het namelijk zijn dat er een hoop aangepast moet worden. Een update moet echt uitgevoerd worden door een expert, want als het mis gaat ligt alles plat….

Het is daarom handig om een onderhoudsabonnement af te sluiten, zo weet u precies waar u aan toe bent.

Uurloon Magento ontwikkelaar

Het uurloon van een Magento ontwikkelaar ligt tussen de 60 en de 120 euro exclusief btw. Dit is afhankelijk van de ervaring en de expertise van de ontwikkelaar. Binnen Magento ontwikkeling zijn verschillende disciplines, waarvan de één wat ingewikkelder is dan de ander.

Frontend development (het grafische omzetten naar opmaakcode) is bijvoorbeeld iets goedkoper dan een gecompliceerd project wat moet worden uitgevoerd door een backend ontwikkelaar.

Wanneer u aan een groot project denkt zijn er vaak wel vaste prijsafspraken te maken. Dan betaalt u één projectfee of wordt er per fase een bedrag vastgesteld.

Hoeveel uur duurt het ontwikkelen van een Magento 2 webshop?

Zoals hierboven al beschreven is dat heel erg afhankelijk van wat uw wensen zijn. We beginnen bij de basis en dan breiden we dat uit.

Grove schatting:

  • Een Magento 2 webshop met kant-en-klare template en de nodige wijzigingen, zoals logo en kleuren 30-50 uur
  • Een Magento 2 webshop met een helemaal tot in de puntjes op maat ontwerp 160 uur
  • Natuurlijk is van alles er tussenin mogelijk, bijvoorbeeld een kant-en-klare template die helemaal gepersonaliseerd wordt
  • Daar bovenop komen dan kosten, zoals: producten importeren, koppelingen maken, betaal – en verzendmethoden, SEO verbeteringen, zoekfilters

Wanneer u interesse hebt om een webshop te laten maken en wat meer wilt weten over de mogelijke prijs van uw Magento 2 webshop, kunt u altijd contact opnemen of een offerte aanvragen. Wij helpen u graag met advies.

Copyright © Cyle